Valtion nuorisoneuvosto

Valtion nuorisoneuvosto on valtioneuvoston asettama nuoristyön ja -politiikan asiantuntijaelin, johon valtioneuvosto kutsuu jäseniksi nuorten kasvu- ja elinoloihin perehtyneitä henkilöitä.

Kokoonpano 2015-2019

 • Puheenjohtaja Hilkka Kemppi, Suomen Keskustanuoret ry
 • Varapuheenjohtaja, pääsihteeri Emma-Stina Vehmanen, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry
 • Varapuheenjohtaja, puheenjohtaja Tiina Ahva, Siniset Nuoret ry

Jäsenet:

 • Nuorisotyön päällikkö Jenni Helenius, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry
 • Pääsihteeri Saara Hyrkkö, Suomen Lukiolaisten Liitto ry
 • Varapuheenjohtaja Jari Järvenpää, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
 • Nuorisosihteeri Tarja Liljendahl, Nuori kirkko ry
 • Oikeustieteen yo Santeri Lohi, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry
 • Pääsihteeri Juuso Luomala, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry
 • Puheenjohtaja Samuli Voutila, Perussuomalaiset Nuoret ry
 • Pääsihteeri Miikka Lönnqvist, Sosialidemokraattiset nuoret ry
 • Puheenjohtaja Sameli Sivonen, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto VINO ry
 • Panu Mäenpää, Seta ry
 • Pääsihteeri, Hanna Huumonen, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry
 • Ilmi Salminen, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
 • Turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, Suomen Punainen Risti
 • Liittopuheenjohtaja Ida Schauman, Svenska Folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom ry
 • Yksikönpäällikkö Helena Torboli, Kuurojen Liitto ry
 • Puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa, Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret ry

Puheenjohtaja Hilkka Kemppi

Suomen Keskustanuoret ry

Koen, että erityisesti nyt, kun Suomi täyttää 100 vuotta on oleellisinta tarkastella tulevaisuutta ja menneisyyttä rinnatusten ja kysyä: miten Suomi voi? Ne eväät, jotka nyt annetaan suomalaisen nuorison työllistämiseksi, hyvinvoinnista ja perustarpeista huolehtimiseksi ja suomalaisen osaamisen kehittämiseksi, tulevat olemaan vastaus tähän kysymykseen seuraavan sadan vuoden päästä.

Olen asikkalalainen lukion opettaja, humanisti ja poliitikko. Olen työskennellyt paitsi Lapin Yliopistossa tutkimuksen parissa, pääsääntöisesti myös työvoimapalveluiden, koulutuspalveluiden ja nuorisotyön parissa. Työkseni olen Suomen Keskustanuorten, eli Suomen suurimman poliittisen nuorisojärjestön puheenjohtaja.

Sukupolvien välinen mustapekka on hölmön hommaa, siksi nuorten eteen tulee tehdä töitä nyt – yhdessä ja yli perinteisten rajojen.


Varapuheenjohtaja Emma-Stina Vehmanen

Kokoomuksen Nuorten Liitto ry

Olen 25-vuotias Kokoomusnuorten pääsihteeri ja valtiotieteiden maisteri. Olen kotoisin Porista, mutta asunut jo pitkään Helsingissä opintojen ja töiden vuoksi. Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa ja matkustelua. Olen aikaisemmin työskennellyt mm. eduskunta-avustajana ja toiminut pitkään nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä.
Minua kiinnostaa nuorten aktivoiminen yhteiskunnallisissa asioissa. Lisää nuoria tarvitaan sekä puoluepolitiikkaan että kansalaisjärjestötoimintaan, jotta nuoren sukupolven ääni kuuluisi paremmin!


Varapuheenjohtaja Tiina Ahva

Siniset nuoret ry

”Olen 23-vuotias teekkari ja nuorisopoliitikko, joka tahtoo nuoret mukaan kaikkialle sinne, missä meidän asioistamme päätetään. Tällä hetkellä opiskelen tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa ja toimin Sinisten Nuorten puheenjohtajana ja Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtajana. Kotoisin olen alun perin Tampereelta ja Kangasalta, mutta sittemmin työ ja opinnot ovat vieneet mukanaan Helsinkiin.

Toimin aikanaan kaksi vuotta Kangasalan nuorisovaltuuston puheenjohtajana, minkä takia olenkin jäänyt koukkuun nuorisopolitiikan tekemiseen. Nuorisopolitiikassa parasta on, että voi rennosti ja rohkeasti olla oma itsensä. Muuten vapaa-ajallani katson liian paljon televisiota ja kuuntelen, soitan ja laulan musiikkia. Välillä visioin parempaa maailmaa, jossa politiikka on nuorten otteessa hauskempaa ja reilumpaa.”

 


Jenni Helenius

Mannerheimin lastensuojeluliitto

MLL edistää nuorten osallisuutta ja vertaistukea mm. tukioppilas-, kummioppilas-, ja tutortoiminnassa, verkkonuorisotyössä (mm. MLL:n Nuortennetti), Koulurauha-ohjelmassa sekä MLL:n yhdistysten nuorisotyössä. Keskeisiä teemoja ovat kiusaamisen ehkäiseminen, turvallinen kouluyhteisö, tunne- ja vuorovaikutustaidot sekä mediakasvatus.

Toimin MLL:ssa nuorisotyön päällikkönä. Olen kiinnostunut perhe- ja nuorisotutkimuksesta, nuorten vaikuttamismahdollisuuksista sekä toiminnan arvioinnista ja kehittämisestä. Mielestäni nuorten elämään ja hyvinvointiin vaikuttavia ratkaisuja tulee arvioida nuorten kanssa, heidän arkensa sekä tulevaisuutensa näkökulmasta.


Saara Hyrkkö

Suomen Lukiolaisten Liitto ry

Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä saan tehdä joka päivä töitä lukiolaisten paremman elämän ja yleisesti ottaen paremman maailman puolesta. SLL on lukiolaisten oma edunvalvonta-, harrastus- ja palvelujärjestö, jossa valtaa käyttävät tietenkin nuoret itse. Olen ilmaisutaidon lukion ja Aalto-yliopiston kasvatti eli aika ihana diplomi-insinööri. Vapaa-ajalla menen metsään, koulutan johtamista, istun kokouksissa ja yritän vaikuttaa maailman menoon erityisesti kotikaupungissani Espoossa. Lähellä sydäntä muun muassa: parempi johtaminen ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus


Jari Järvenpää

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry

Olen Forssasta, tai oikeasti siitä vierestä, Tammelasta kotoisin oleva startup-yrityksen toimitusjohtaja, nuorisojärjestöjen kattojärjestö Allianssin varapuheenjohtaja sekä historiasta valmistunut filosofian maisteri. Olen toiminut eri järjestöissä noin 30-vuotisen elämäni, mutta opiskelijajärjestöt ovat minut kasvattaneet. Toimin lukioaikana Suomen lukiolaisten liittossa ja yliopistossa ainejärjestössäni, ylioppilaskunnassani ja Suomen ylioppilaskuntien liitossa. Koulutus ja kaikkien nuorten yhdenvertaiset mahdollisuudet toteuttaa ja kehittää itseään ovat minulle kaiken pohja.

 


Tarja Liljendahl

Nuori kirkko ry

”Jotta lapsen ja nuorten ääni kuuluisi paremmin”

Olen keravalainen nuorisotyön tekijä ja teologi. Työurani olen tehnyt seurakunnan ja kirkon nuorisotyössä. Nuorten kohtaaminen ja vuorovaikutus, osallisuuden toteutuminen sekä nuorten hyvinvoinnin edistäminen ovat työni keskeisiä sisältöjä. Tällä hetkellä työskentelen Nuori kirkko ry:n nuorisosihteerinä. Järjestön työ tukee lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua sekä kehittää ja palvelee ev.lut. seurakunnissa tapahtuvaa lapsi-, varhaisnuoriso-ja nuorisotyötä, kohderyhmänä ovat 0 -29-vuotiaat lapset ja nuoret.

 


Santeri Lohi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry

Taustajärjestöni johtoajatuksena on antaa nuorille eväitä vaikuttaa paremmin itseään koskeviin asioihin. Tähän on helppo yhtyä: haluan olla rakentamassa Suomesta sellaista yhteiskuntaa, jossa kansalaiset voivat päättää omaan elämänpiiriinsä kuuluvista asioista itse.


Juuso Luomala

Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n pääsihteerinä saan päivittäin paiskia hommia onnellisten amisten puolesta. OSKU on toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden etu-, palvelu- ja ennen kaikkea harrastejärjestö, jonka toimintaa ohjaa luja tahtoa toimia siten, että amiksilla olisi maassamme mahdollisimman hyviä elämä. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa nuorisotyön parissa nuorisojärjestössä ja kunnallisessa nuorisotyössä sekä tehnyt ehkäisevää lastensuojelutyötä.


Miikka Lönnqvist

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Olen hämeenkoskelainen nuori poliittinen broileri, joka päivätyönään hoitelee Sosialidemokraattisten Nuorten pääsihteerin tehtävää. Vapaa-aika kuluu vahvasti kotikunnan kunnallispolitiikassa ja erilaisessa järjestötoiminnassa. Kun aikaa jää, suuntaan luontoon tai tartun hyvään kirjaan. Nuorisoasiat ovat olleet aina lähellä sydäntäni aina yläasteen oppilaskunnasta ja nuorisovaltuutettuna toimimisesta lähtien. Sittemmin nuorisotyöstä on poliittisella puolella tullut ammatti ja varsin mieluisa sellainen. Kaiken muun ohella on tekeillä yliopistotutkinto Helsingin yliopistossa, pääaineena poliittinen historia.


Samuli Voutila

Perussuomalaiset Nuoret ry

Olen 27-vuotias nuori Kuopiosta ja toimin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana. Harrastan aktiivisesti reserviläistoimintaa ja olen intohimoinen urheilun ystävä. Vapaa-ajallani tykkään harrastaa kuntonyrkkeilyä, käydä katsomassa urheilua sekä luonnollisesti vaikuttaa ympärillämme oleviin asioihin. Kannustan jokaista nuorta vaikuttamaan itselleen tärkeisiin asioihin!

 


Panu Mäenpää

Seta ry

FM., Seta ry:n jäsenen roolissa Nuorassa, päivätyössä Tubecon oy:ssä vastaavana tuottajana.


Hanna Huumonen

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

Olen 30-vuotias helsinkiläistynyt pienen lapsen äiti ja Suomen ammattiin opiskelevien liiton pääsihteeri. Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Jyväskylän yliopistosta. Olen toiminut vuosia nuorisopolitiikan kentällä eri rooleissa ja hakenut myös kansainvälistä kokemusta työskentelemällä Euroopan parlamentissa MEPin avustajana. Nuorisoneuvostoon tuon erityisesti amisten ja EU:n ääntä. Nuorten asioissa parhaita asiantuntijoita ovat nuoret itse – siksi kaikessa päätöksenteossa on huomioitava myös vaikutukset nuoriin.


Ilmi Salminen

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Partiossa jokainen rakentaa parempaa maailmaa, ja itse saan tällä hetkellä olla tämän Suomen suurimman nuorten liikkeen hallituksessa vastaamassa yhteiskuntasuhteista. Olen koulutukseltani DI ja oikeustieteen ylioppilas, ja vuonna 2017 olen saanut toimia nuorten osallistumisen parissa kv-tasolla Suomen YK-nuorisodelegaattina. Olen 26-vuotias ja alun perin kotoisin Espoosta. Olen lähes loputtoman kiinnostunut uusista asioista ja uusista tavoista ajatella. Vapaa-ajallani lenkkeilen, näen ystäviä ja pidän kavereilleni ns. tulevaisuusworkshoppeja, joissa työstetään omaa tulevaisuutta ja intohimoja.


Leena Suurpää

Suomen Punainen Risti


Ida Schauman

Svenska Folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom r.f.

Olen 26-vuotias päättäjä Turusta. Kuvailisin itseäni vapaamieliseksi sosiaaliliberaaliksi feministiksi. Huhtikuussa 2014 RKP:n nuorisojärjestön jäsenet valitsivat minut jännittävään ja vaativaan tehtävään, RKP-nuorten puheenjohtajaksi. Joulukuussa minut valittiin myös RKP:n kotoutuspoliittisen valiokunnan puheenjohtajaksi. Aikaisemmin olen toiminut eduskunta-avustajana, viestintäkonsulttina sekä vuorovastaavana ravintolassa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden kandidaatti. Kandidaatin tutkielmani käsitteli maahanmuuttoasenteiden eroavaisuuksia Suomessa ja Ruotsissa. Jotta voi vaikuttaa, täytyy erilaisia ajatusmaailmoja ymmärtää.

Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut meitä ympäröivästä maailmasta. Nuoran kautta haluan vaikuttaa nuorten arkeen ja mahdollisuuksiin menestyä. Uskon nuoriin ja tiedän, että panostaminen nuorten hyvinvointiin ja pärjäämiseen on investointi koko Suomen tulevaisuuteen.


Helena Torboli

Kuurojen Liitto ry

Olen Helena Torboli Helsingistä. Työskentelen johtajana Kuurojen Liitossa. Vastuualueenani on asiakkaan toimintaedellytysten tukeminen  ja sen prosessin johtaminen. Nuoran jäsenenä edustan viittomakielisiä nuoria, olen itsekin viittomakielinen. Erityisen tärkeää on huomioida, että viittomakielisillä nuorilla on yhdenvertaiset oikeudet kuin muilla nuorilla, heillä on yhtä lailla tarve saada tukea ja neuvontaa sekä tilaa itsenäistyä – erityisesti viittomakielellä.


Aleksi Sarasmaa

Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret ry

Olen 24-vuotias helsinkiläinen KD Nuorten puheenjohtaja. Opiskelen oikeustiedettä Helsingin yliopistossa ja työskentelen opintojeni ohessa järjestösektorilla. Vapaa-aikani kuluu yhteiskunnallisen vaikuttamisen, yritystoiminnan ja ruoanlaiton parissa. Nuorten innokkaan ja omistautuneen äänen toivoisin kuuluvan yhä enemmän. Haluankin olla kannustamassa nuoria osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.


Sameli Sivonen

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry