Composition 2015-2019

Valtion nuorisoneuvosto

Valtion nuorisoneuvosto on valtioneuvoston asettama nuoristyön ja -politiikan asiantuntijaelin, johon valtioneuvosto kutsuu jäseniksi nuorten kasvu- ja elinoloihin perehtyneitä henkilöitä.

Kokoonpano 2015-2019

 • Puheenjohtaja  Hilkka Kemppi, Suomen Keskustanuoret ry
 • Varapuheenjohtaja, pääsihteeri Emma-Stina Vehmanen, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry
 • Varapuheenjohtaja, puheenjohtaja Samuli Voutila, Perussuomalaiset Nuoret ry

Jäsenet:

 • Nuorisotyön päällikkö Jenni Helenius, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry
 • Pääsihteeri Saara Hyrkkö, Suomen Lukiolaisten Liitto ry
 • Varapuheenjohtaja Jari Järvenpää, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
 • Nuorisosihteeri Tarja Liljendahl, Nuori kirkko ry
 • Oikeustieteen yo Santeri Lohi, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry
 • Pääsihteeri Juuso Luomala, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry
 • Pääsihteeri Miikka Lönnqvist, Sosialidemokraattiset nuoret ry
 • Puheenjohtaja Jaakko Mustakallio, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto VINO ry
 • Panu Mäenpää, Seta ry
 • Pääsihteeri, Anna Mäkipää, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry
 • Ilmi Salminen, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
 • Järjestöjohtaja Marita Salo, Suomen Punainen Risti
 • Liittopuheenjohtaja Ida Schauman, Svenska Folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom ry
 • Yksikönpäällikkö Helena Torboli, Kuurojen Liitto ry
 • Filosofian maisteri Kristian Vepsäläinen, Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret ry

Puheenjohtaja Hilkka Kemppi

Suomen Keskustanuoret ry

Koen, että erityisesti nyt, kun Suomi täyttää 100 vuotta on oleellisinta tarkastella tulevaisuutta ja menneisyyttä rinnatusten ja kysyä: miten Suomi voi? Ne eväät, jotka nyt annetaan suomalaisen nuorison työllistämiseksi, hyvinvoinnista ja perustarpeista huolehtimiseksi ja suomalaisen osaamisen kehittämiseksi, tulevat olemaan vastaus tähän kysymykseen seuraavan sadan vuoden päästä.

Olen asikkalalainen lukion opettaja, humanisti ja poliitikko. Olen työskennellyt paitsi Lapin Yliopistossa tutkimuksen parissa, pääsääntöisesti myös työvoimapalveluiden, koulutuspalveluiden ja nuorisotyön parissa. Työkseni olen Suomen Keskustanuorten, eli Suomen suurimman poliittisen nuorisojärjestön puheenjohtaja.

Sukupolvien välinen mustapekka on hölmön hommaa, siksi nuorten eteen tulee tehdä töitä nyt – yhdessä ja yli perinteisten rajojen.


Varapuheenjohtaja Emma-Stina Vehmanen

Kokoomuksen Nuorten Liitto ry

Olen 25-vuotias Kokoomusnuorten pääsihteeri ja valtiotieteiden maisteri. Olen kotoisin Porista, mutta asunut jo pitkään Helsingissä opintojen ja töiden vuoksi. Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa ja matkustelua. Olen aikaisemmin työskennellyt mm. eduskunta-avustajana ja toiminut pitkään nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä.
Minua kiinnostaa nuorten aktivoiminen yhteiskunnallisissa asioissa. Lisää nuoria tarvitaan sekä puoluepolitiikkaan että kansalaisjärjestötoimintaan, jotta nuoren sukupolven ääni kuuluisi paremmin!


Varapuheenjohtaja Samuli Voutila

Perussuomalaiset Nuoret ry

Olen 27-vuotias nuori Kuopiosta ja toimin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana. Harrastan aktiivisesti reserviläistoimintaa ja olen intohimoinen urheilun ystävä. Vapaa-ajallani tykkään harrastaa kuntonyrkkeilyä, käydä katsomassa urheilua sekä luonnollisesti vaikuttaa ympärillämme oleviin asioihin. Kannustan jokaista nuorta vaikuttamaan itselleen tärkeisiin asioihin!

 


Jenni Helenius

Mannerheimin lastensuojeluliitto

MLL edistää nuorten osallisuutta ja vertaistukea mm. tukioppilas-, kummioppilas-, ja tutortoiminnassa, verkkonuorisotyössä (mm. MLL:n Nuortennetti), Koulurauha-ohjelmassa sekä MLL:n yhdistysten nuorisotyössä. Keskeisiä teemoja ovat kiusaamisen ehkäiseminen, turvallinen kouluyhteisö, tunne- ja vuorovaikutustaidot sekä mediakasvatus.

Toimin MLL:ssa nuorisotyön päällikkönä. Olen kiinnostunut perhe- ja nuorisotutkimuksesta, nuorten vaikuttamismahdollisuuksista sekä toiminnan arvioinnista ja kehittämisestä. Mielestäni nuorten elämään ja hyvinvointiin vaikuttavia ratkaisuja tulee arvioida nuorten kanssa, heidän arkensa sekä tulevaisuutensa näkökulmasta.


Saara Hyrkkö

Suomen Lukiolaisten Liitto ry

Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteerinä saan tehdä joka päivä töitä lukiolaisten paremman elämän ja yleisesti ottaen paremman maailman puolesta. SLL on lukiolaisten oma edunvalvonta-, harrastus- ja palvelujärjestö, jossa valtaa käyttävät tietenkin nuoret itse. Olen ilmaisutaidon lukion ja Aalto-yliopiston kasvatti eli aika ihana diplomi-insinööri. Vapaa-ajalla menen metsään, koulutan johtamista, istun kokouksissa ja yritän vaikuttaa maailman menoon erityisesti kotikaupungissani Espoossa. Lähellä sydäntä muun muassa: parempi johtaminen ja sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus


Jari Järvenpää

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry

Olen Forssasta, tai oikeasti siitä vierestä, Tammelasta kotoisin oleva startup-yrityksen toimitusjohtaja, nuorisojärjestöjen kattojärjestö Allianssin varapuheenjohtaja sekä historiasta valmistunut filosofian maisteri. Olen toiminut eri järjestöissä noin 30-vuotisen elämäni, mutta opiskelijajärjestöt ovat minut kasvattaneet. Toimin lukioaikana Suomen lukiolaisten liittossa ja yliopistossa ainejärjestössäni, ylioppilaskunnassani ja Suomen ylioppilaskuntien liitossa. Koulutus ja kaikkien nuorten yhdenvertaiset mahdollisuudet toteuttaa ja kehittää itseään ovat minulle kaiken pohja.

 


Tarja Liljendahl

Nuori kirkko ry

”Jotta lapsen ja nuorten ääni kuuluisi paremmin”

Olen keravalainen nuorisotyön tekijä ja teologi. Työurani olen tehnyt seurakunnan ja kirkon nuorisotyössä. Nuorten kohtaaminen ja vuorovaikutus, osallisuuden toteutuminen sekä nuorten hyvinvoinnin edistäminen ovat työni keskeisiä sisältöjä. Tällä hetkellä työskentelen Nuori kirkko ry:n nuorisosihteerinä. Järjestön työ tukee lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua sekä kehittää ja palvelee ev.lut. seurakunnissa tapahtuvaa lapsi-, varhaisnuoriso-ja nuorisotyötä, kohderyhmänä ovat 0 -29-vuotiaat lapset ja nuoret.

 


Santeri Lohi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry

Taustajärjestöni johtoajatuksena on antaa nuorille eväitä vaikuttaa paremmin itseään koskeviin asioihin. Tähän on helppo yhtyä: haluan olla rakentamassa Suomesta sellaista yhteiskuntaa, jossa kansalaiset voivat päättää omaan elämänpiiriinsä kuuluvista asioista itse.


Juuso Luomala

Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry

Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry:n pääsihteerinä saan päivittäin paiskia hommia onnellisten amisten puolesta. OSKU on toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden etu-, palvelu- ja ennen kaikkea harrastejärjestö, jonka toimintaa ohjaa luja tahtoa toimia siten, että amiksilla olisi maassamme mahdollisimman hyviä elämä. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa nuorisotyön parissa nuorisojärjestössä ja kunnallisessa nuorisotyössä sekä tehnyt ehkäisevää lastensuojelutyötä.


Mikka Lönnqvist

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Olen hämeenkoskelainen nuori poliittinen broileri, joka päivätyönään hoitelee Sosialidemokraattisten Nuorten pääsihteerin tehtävää. Vapaa-aika kuluu vahvasti kotikunnan kunnallispolitiikassa ja erilaisessa järjestötoiminnassa. Kun aikaa jää, suuntaan luontoon tai tartun hyvään kirjaan. Nuorisoasiat ovat olleet aina lähellä sydäntäni aina yläasteen oppilaskunnasta ja nuorisovaltuutettuna toimimisesta lähtien. Sittemmin nuorisotyöstä on poliittisella puolella tullut ammatti ja varsin mieluisa sellainen. Kaiken muun ohella on tekeillä yliopistotutkinto Helsingin yliopistossa, pääaineena poliittinen historia.


Jaakko Mustakallio

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry

 


Panu Mäenpää

Seta ry

FM., Seta ry:n jäsenen roolissa Nuorassa, päivätyössä Tubecon oy:ssä vastaavana tuottajana.


Anna Mäkipää

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

Olen melontaa rakastava amisten pääsihteeri, joka on saanut viettää suurimman osan elämästään erilaisten järjestöjen parissa. Järjestöjuttujen ohella olen ehtinyt opiskellakin, koulutustaustaltani olen ravintolakokki ja maisteri matematiikasta. Vuosien saatossa nuorisotyöstä on tullut minulle ammatti – olen töissä Suomen ammattiin opiskelevien liitto – SAKKIssa, joka tekee duunia, jotta amiksilla olisi entistäkin paremmat mahdollisuudet valmistua työelämään osaavina ammattilaisina ja jotta elämä myös ennen sitä olisi mukavaa. Pidän suuressa arvossa sitä, että jokainen saa tarvitsemansa välineet elämään ja yhteiskunnan jäsenenä toimimiseen.


Ilmi Salminen

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Partiossa jokainen rakentaa parempaa maailmaa, ja itse saan tällä hetkellä olla tämän Suomen suurimman nuorten liikkeen hallituksessa vastaamassa yhteiskuntasuhteista. Olen koulutukseltani DI ja oikeustieteen ylioppilas, ja vuonna 2017 olen saanut toimia nuorten osallistumisen parissa kv-tasolla Suomen YK-nuorisodelegaattina. Olen 26-vuotias ja alun perin kotoisin Espoosta. Olen lähes loputtoman kiinnostunut uusista asioista ja uusista tavoista ajatella. Vapaa-ajallani lenkkeilen, näen ystäviä ja pidän kavereilleni ns. tulevaisuusworkshoppeja, joissa työstetään omaa tulevaisuutta ja intohimoja.


Marita Salo

Suomen Punainen Risti

Olen Suomen Punaisen Ristin järjestöjohtaja. Punainen Risti on myös nuorten järjestö, 85 000 jäsenestä yli 7000 on nuoria. Punainen Risti toimii visionsa mukaisesti rohkeana ja luotettavana auttajana kotona ja maailmalla. Työskentelen sen eteen, että nuoret tulevaisuudessakin toimivat ja vaikuttavat inhimillisyyden arvojen puolesta ja että nuorille on tarjolla tukea ja osallisuuden paikkoja. Koulutustaustaltani olen kasvatustieteen maisteri ja nuorisotyöntekijä.


Ida Schauman

Svenska Folkpartiets ungdomsorganisation Svensk Ungdom r.f.

Olen 26-vuotias päättäjä Turusta. Kuvailisin itseäni vapaamieliseksi sosiaaliliberaaliksi feministiksi. Huhtikuussa 2014 RKP:n nuorisojärjestön jäsenet valitsivat minut jännittävään ja vaativaan tehtävään, RKP-nuorten puheenjohtajaksi. Joulukuussa minut valittiin myös RKP:n kotoutuspoliittisen valiokunnan puheenjohtajaksi. Aikaisemmin olen toiminut eduskunta-avustajana, viestintäkonsulttina sekä vuorovastaavana ravintolassa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden kandidaatti. Kandidaatin tutkielmani käsitteli maahanmuuttoasenteiden eroavaisuuksia Suomessa ja Ruotsissa. Jotta voi vaikuttaa, täytyy erilaisia ajatusmaailmoja ymmärtää.

Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut meitä ympäröivästä maailmasta. Nuoran kautta haluan vaikuttaa nuorten arkeen ja mahdollisuuksiin menestyä. Uskon nuoriin ja tiedän, että panostaminen nuorten hyvinvointiin ja pärjäämiseen on investointi koko Suomen tulevaisuuteen.


Helena Torboli

Kuurojen Liitto ry

Olen Helena Torboli Helsingistä. Työskentelen johtajana Kuurojen Liitossa. Vastuualueenani on asiakkaan toimintaedellytysten tukeminen  ja sen prosessin johtaminen. Nuoran jäsenenä edustan viittomakielisiä nuoria, olen itsekin viittomakielinen. Erityisen tärkeää on huomioida, että viittomakielisillä nuorilla on yhdenvertaiset oikeudet kuin muilla nuorilla, heillä on yhtä lailla tarve saada tukea ja neuvontaa sekä tilaa itsenäistyä – erityisesti viittomakielellä.


Kristian Vepsäläinen

Suomen Kristillisdemokraattiset Nuoret ry

Olen 30-vuotias matemaatikko, lähtöisin alun perin Savosta mutta päätynyt Pohjois-Karjalan kautta Uudellemaalle. Työskentelen sosiaalialan tilastointi, mallinnus- ja ennustetehtävissä ja täten minua kiinnostaa erityisesti vaikuttaminen nuorisoalan tutkimukseen, tiedontuotantoon ja ennustemenetelmien kehitykseen. Edustan ryhmässä KD Nuoria.