16.03.2022 09:30 - 11:30

Nuorisobarometri 2021 julkistustilaisuus

Lämpimästi tervetuloa Kestävää tekoa – Nuorisobarometri 2021 -julkistustilaisuuteen ke 16.3.2022 klo 9.30-11.30!
Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusverkoston vuosittain julkaisema Nuorisobarometri mittaa suomalaisten 15-29 -vuotiaiden nuorten arvoja ja asenteita.

Nuorisobarometrin 2021 teemana on kestävä kehitys ja ilmasto. Nuorilta on kysytty heidän arvioitaan omasta kyvystään ymmärtää ilmastoon liittyviä kysymyksiä, heidän pääasiallisia ympäristötiedon lähteitään sekä ympäristöön liittyvistä tunteista.

Tilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat osallistua tilaisuuteen Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa (Töölönlahdenkatu 4). Verkkolähetystä voi seurata osoitteessa https://videonet.fi/minedu/20220316/ (ei vaadi ennakkoilmoittautumista).

Ohjelma
Helsingin keskustakirjasto Oodi, Maijansali & verkkolähetys
8.45 Kahvitarjoilu
9.30 Tilaisuuden avaus, juontaja Santeri Lohi, valtion nuorisoneuvoston jäsen
9.35 Nuorisobarometrin tulosten esittely, Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija Tomi Kiilakoski ja tilastotutkija Riku Laine
10.05 Valtioneuvoston tervehdys, ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari
Runoesitykset, lavarunoilijat Pekka Tiainen ja Natalia Karjalainen
10.15 Nuorisobarometrin artikkelien esittelyt
Panu Pihkala – Nuorten ilmastoahdistus ja ympäristötunteet (Panu Pihkala, Julia Sangervo & Kirsti M. Jylhä)
Päivi Honkatukia – Tytöt ja pojat ympäristötoimijoina – ekofeministisiä ja intersektionaalisia tulkintoja (Malin Fransberg, Päivi Honkatukia, Arla Selin & Mari Pienimäki)
Sofia Laine & Satu Ojala – Ekososiaaliset, talousmyönteiset ja vastustajat. Nuorten jakolinjat suhteessa kestävän kehityksen tavoitteisiin (Tuuli Hirvilammi, Sofia Laine & Satu Ojala)
Tuure Tammi & Pauliina Rautio – Kysymmekö oikeita kysymyksiä? Lyhyt johdanto Yleisen Ihmisen seikkailuihin Nuorisobarometrissa ja maailmassa, joka meiltä jää
10.45 Valtion nuorisoneuvoston politiikkasuositukset, valtion nuorisoneuvoston puheenjohtaja Elisa Gebhard
10.55 Kommenttipuheenvuoro, ilmastopaneelin jäsen, tutkimusprofessori Hannele Korhonen
11.05 Keskustelu
11.30 Tilaisuuden päättäminen

 

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Tarvittaessa tilaisuus järjestetään kokonaan etätilaisuutena. Muutoksista tiedotetaan nettisivuillamme ja ilmoittautuneille.

Kestävää tekoa – Nuorisobarometri 2021 on tilaisuudessa myynnissä tarjoushintaan.