Skip to content

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on organisaation Valtion nuorisoneuvosto saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://tietoanuorista.fi/ ja on laadittu / päivitetty 31.01.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • verkkosisältöön, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019

Sivustolle on tuotu vanhoja sisältöjä. Osa vanhojen kuvien alt-teksteistä voi olla puutteellisia. Osa sisällöistä voi olla huonosti muotoiltuja mikä koskee muun muassa otsikko tageja. Kaikki PDF-liitteet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.

2. Kohtuuton rasite

Osa PDF-dokumenteista ei ole saavutettavia. Kaikkien PDF-liitteiden tekeminen saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi olisi kohtuuttoman työlästä, raskasta tai kallista organisaation kokoon nähden. Kohtuuttoman rasitteen perusteella jätetään osa PDF-dokumenteista toistaiseksi saavutettavuusvaatimusten ulkopuolelle.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

jenni.palomaki@gov.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000