Skip to content

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Valtion nuorisoneuvoston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://tietoanuorista.fi/ ja on laadittu / päivitetty 31.01.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • verkkosisältöön, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019

Sivustolle on tuotu aiemmin julkaistuja sisältöjä. Osa vanhojen kuvien alt-teksteistä voivat olla puutteellisia. Osa sisällöistä voivat olla huonosti muotoiltuja (mm. otsikkotagit). Kaikki PDF-liitteet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia.

2. Kohtuuton rasite

Osa PDF-dokumenteista eivät ole saavutettavia. Kaikkien PDF-liitteiden tekeminen saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi olisi kohtuuttoman työlästä, raskasta tai kallista organisaation kokoon nähden. Kohtuuttoman rasitteen perusteella jätetään osa PDF-dokumenteista toistaiseksi saavutettavuusvaatimusten ulkopuolelle.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

jenni.palomaki@gov.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, kerrothan siitä sivuston ylläpitäjälle (jenni.palomaki@govi.fi). Vastaamme sinulle 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero: vaihde 0295 016 000