Valtion nuorisoneuvosto

Valtion nuorisoneuvosto on valtioneuvoston asettama nuoristyön ja -politiikan asiantuntijaelin, johon valtioneuvosto kutsuu jäseniksi nuorten kasvu- ja elinoloihin perehtyneitä henkilöitä. Kauden 2019-2023 neuvoston toimikausi käynnistyi 1.9.2019.

Kokoonpano 2019-2023

 • puheenjohtaja: oikeustieteen maisteri Elisa Gebhard, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue rp
 • varapuheenjohtaja: yhteiskuntatieteiden ylioppilas Suvi Mäkeläinen, Suomen Keskusta rp
 • varapuheenjohtaja: puheenjohtaja Brigita Krasniqi, Vihreä liitto rp

Jäsenet:

 • erityisasiantuntija Mari Ahonen-Walker, Suomen Kuntaliitto ry
 • pääsihteeri Viljami Haavisto, Suomen Kristillisdemokraatit rp
 • opiskelija Miihkali Härkönen, Luonto-Liitto ry
 • pääsihteeri Laura Jokela, Perussuomalaiset rp
 • oikeustieteen ylioppilas Santeri Lohi, Kansallinen Kokoomus rp
 • varapuheenjohtaja Juho Malinen, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry
 • terveyskeskuslääkäri Mirva Matikka, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
 • toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry
 • asiantuntija Reetta Pietikäinen, Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
 • yhteisöpedagogi Teemu Ruohonen, Näkövammaisten Liitto ry
 • liittopuheenjohtaja Frida Sigfrids, Svenska Folkpartiet i Finland rp
 • järjestötoimitsija Tuomas Suihkonen, Vasemmistonuoret ry/Vasemmistoliitto rp
 • vapaaehtoistoiminnan johtaja Tapani Tulkki, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry
 • puheenjohtaja Emilia Uljas, Suomen Lukiolaisten Liitto ry
 • opiskelija Eemeli Valli, Suomen Ammattiin Opiskelevien Keskusliitto SAKKI ry

Kuva Elisa Gebhardista

Puheenjohtaja Elisa Gebhard

Suomen Sosialidemokraattinen puolue rp

Minulla on kokemusta niin nuoriso-, opiskelija-, kuin kaupunkipolitiikastakin kotikaupungissani Helsingissä. Tällä hetkellä toimin valtion nuorisoneuvoston lisäksi Suomen Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin puheenjohtajana. Ajattelen, että tutkittua tietoa nuorista tarvitaan, jotta voitaisiin rikkoa ikäluokkiin kohdistuvia stereotypioita ja tehdä aidosti nuorisomyönteisiä päätöksiä.


Varapuheenjohtaja Brigita Krasniqi

Vihreä liitto rp

 


Suvi Mäkeläinen

Varapuheenjohtaja Suvi Mäkeläinen

Suomen Keskusta rp

Olen entinen Keskustanuorten puheenjohtaja ja opiskelen Tampereen yliopistossa yhteiskuntatutkimusta. Lisäksi olen mukana kotikaupunkini Tampereen kuntapolitiikassa ja harrastan urheilua ja luonnossa liikkumista.


Kuva Mari Ahonen-Walkerista

Mari Ahonen-Walker

Suomen kuntaliitto ry

Työskentelen nuorison ja liikunnan erityisasiantuntijana Kuntaliitossa. Sydämeni sykkii erityisesti nuorisopolitiikalle ja kunnissa ollaankin avainpaikalla nuorten kasvu- ja elinolojen sekä sukupolvien välisen vuorovaikutuksen parantamisessa. Työurallani olen toiminut erilaisissa sektorirajat ylittävissä palvelu-, kehittämis- ja vaikuttamistehtävissä sekä kunnalla, valtiolla että järjestöissä. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri ja sosionomi YAMK.

Minua kiinnostavat ihmiset ja elämä – arjessa, kirjoissa ja leffoissa.


Kuva Viljami Haavistosta

Viljami Haavisto

Suomen Kristillisdemokraatit rp

Olen 22-vuotias (23.10.1996), Forssassa syntynyt KD Nuorten pääsihteeri sekä Suomen Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja. Päivätyöni ohessa opiskelen Turun yliopistossa klassillista filologiaa ja antiikin kulttuuria sekä Helsingin yliopistossa teologiaa.


Miihkali Härkönen

Luonto-Liitto ry


Laura Jokela

Perussuomalaiset rp

 


Kuva Santeri Lohesta

Santeri Lohi

Kansallinen Kokoomus rp

Olen 25-vuotias pitkän linjan nuorisojärjestökentän toimija. Päivätyöt eduskunnassa, luottamustehtävät Jyväskylässä ja opiskelut Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä. Missiona nuorten äänen kuuluminen kaikilla eri sektoreilla.


Juho Malinen

Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry


Kuva Mirva Matikasta

Mirva Matikka

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Olen Mirva Matikka, 27-vuotias lääkäri ja luontoon aina palaava partiolainen. Teen päivittäin parhaani tukeakseni kohtaamiani nuoria kasvamaan parhaiksi versioksi itsestään, niin töissä kuin partiossakin.Muun vapaa-aikani kirjoitan väitöskirjaa, nautin hyvästä ruoasta, opettelen triathlonistiksi tai ulkoilen Nuppu-koirani kanssa


Anna Munsterhjelm

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry


Kuva Reetta Pietikäisestä

Reetta Pietikäinen

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry

Koulutukseltani olen VTM ja työskentelen vaikuttamistyön asiantuntijana Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:ssä. Työtehtäviini kuuluu toteuttaa Inton vaikuttamistyötä: kehittää yhdistyksen yhteiskuntasuhteita sekä esimerkiksi tuottaa tietoa työpajatoimintaan ja etsivään nuorisotyöhön liittyen, laatia toimialaa koskevia lausuntoja ja osallistua erilaisiin asiantuntijatyöryhmiin. Erityisinä kiinnostuksenkohteinani on nuorten työllisyyden ja kouluttautumisen edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäisy, ja ydinosaamisalueinani työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö.


Kuva Teemu Ruohosesta

Teemu Ruohonen

Näkövammaisten liitto ry

Työskentelen Näkövammaisten liitossa nuorisotoiminnan suunnittelijana. Itsekin heikkonäköisenä lähellä sydäntäni on vammaisten nuorten yhdenvertainen mahdollisuus toimia ja harrastaa.
Vapaa-aikani kuluu urheillessa ja etenkin sokkopingikseen minulla on vahva kilpailuvietti.


Kuva Frida Sigfridista

Frida Sigfrids

Svenska Folkpartiet i Finland rp

Olen Frida Sigfrids, 23-vuotias RKP-nuorten puheenjohtaja. Olen kotoisin Porvoosta jossa olen aktiivinen kunnallispolitiikassa. Nuorten osallisuus päätöksenteossa on suuri osa työnkuvaani. Nuoria pitäisi aina kannustamaan vaikuttamiseen taustastaan huolimatta. Vapaa-ajallani harrastan lenkkeilyä ja innostun usein uusista podcasteista tai dekkareista.


Kuva Tuomas Suihkosesta

Tuomas Suihkonen

Vasemmistonuoret ry / Vasemmistoliitto rp

Olen Tuomas Suihkonen, 25-vuotias järjestötoimitsija Teollisuusliitossa. Työalueenani on toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittäminen. Opiskelen samalla valtiotieteitä Helsingin yliopistossa ja sydäntäni lähellä ovat Vantaa, aktivismi ja nuorisopolitiikka.


Tapani Tulkki

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry 


Emilia Uljas

Suomen Lukiolaisten Liitto ry 

Olen 20-vuotias välivuottaan viettävä helsinkiläinen, jonka suosikkiasioihin kuuluvat tee, kissat ja vaikuttaminen. Lukiolaisten Liiton puheenjohtajana minua kiinnostaa suuresti koulutuspolitiikkaa, mutta työn ulkopuolella muun muassa seuraan aktiivisesti Brittien kuningasperheen uusimpia juoruja ja nautin helsinkiläisestä kahvilakulttuurista ystävien kanssa.


Eemeli Valli

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry 

Olen Helsingissä opiskeleva järjestöaktiivi Kokkolasta, 21-vuotias myyntialan aloittelija. Olen liikkunut viitisen vuotta järjestömaailmassa ja politiikassa. Pidän tylsästi sanottuna urheilusta ja sarjoista vapaa-ajalla, järjestöelämän ohella. Vaikuttamistyössä pyrin avoimeen keskusteluun, sekä monenlaisten näkemysten huomioimiseen.