Skip to content

Hae kansikuvan tekijäksi!

13.10.2022

Valtion nuorisoneuvosto etsii kansikuvapiirtäjää vuoden 2022 Nuorisobarometrille sekä vuoden 2022 Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimukselle, jotka julkaistaan keväällä 2023 yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa.
Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometrin 2022 teemana on sopeutuminen epävarmuuden aikaan ja nuorten resilienssi. Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus käsittelee 7-29-vuotiaiden vapaa-aikaa. Vuoden 2022 vapaa-aikatutkimus koskettaa erityisesti liikuntaa ja mukana julkaisemissa on myös valtion liikuntaneuvosto.

Toimitamme valituille kansikuvatekijöille tutkimuskysymykset, jotta kannesta käy ilmi julkaisun teema. Aikaisempiin kansikuviin pääsee tutustumaan täällä.

Erityisesti toivomme nuorten, työuransa alussa olevien henkilöiden näyttävän kykynsä. Sinun ei tarvitse olla vielä alan pitkäaikainen ammattilainen. Kansikuvan tekijälle ei ole asetettu pätevyys- tai kokemusvaatimuksia.

Pääset tutustumaan edellisiin julkaisuihin ja kansiin internet-sivuillamme kohdassa Julkaisut.

Ohjeet:
– kansikuva voi olla sarjakuva, valokuva, piirretty, maalattu ja graafinen sommitelma
– kuvassa voidaan yhdistää erilaisia tekniikoita
– kansikuvan tulee olla värillinen
– kansikuvan alustavat mitat: leveys 175 mm, korkeus 182 mm.

Kuvan tekniset tiedot:
– värikuva: resoluutio 300 dpi, värisyys CMYK
– piirroskuvat: resoluutio 600-1200 dpi, värisyys BITMAP
– toimitettava tiedostomuoto: jpeg ja pdf

Sopimus:
Kansikuvan tekijän kanssa allekirjoitetaan sopimus, jossa tekijä luovuttaa kansikuvan painokelpoisen kuvatiedoston valtion nuorisoneuvostolle. Lisäksi sopimuksessa sovitaan kansikuvaan liittyvistä tekijän-, omistus- ja käyttöoikeuksista. Kansikuvan tekijä voi käyttää kansikuvaa referenssinä. Kansikuvan tekijälle maksetaan 500 euron veronalainen palkkio.

Toimi näin:
Jos koet, että olet etsimämme kuvataiteesta, valokuvaamisesta tai piirtämisestä kiinnostunut taiteilija, ota meihin yhteyttä. Lähetä osaamistasi ja tyyliäsi kuvaava työnäyte yhteystietojesi kera erityisasiantuntija Anssi Pirttijärvelle (yhteystiedot alla) viimeistään 14.11.2022. Työnäytteen ei tarvitse olla valmis kansikuvaehdotus. Kirjoita viestikenttään otsikoksi ”Kansikuva”. Huomioithan, että sähköpostin maksimikoko on 10 Mt.

Alustava aikataulu:
Valmiin ja tarkistetun Nuorisobarometrin kansikuvan toimitus viimeistään 9.1.2023. Valmiin ja tarkistetun Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen kansikuvan toimitus viimeistään 9.2.2023. Tekijä saa tarkemmat ohjeet aikataulusta ja esim. kansikuvan koosta myöhemmin.

Lisätietoja: valtion nuorisoneuvoston erityisasiantuntija Anssi Pirttijärvi, p. 02953 30029, etunimi.sukunimi@gov.fi