Skip to content

Hae vuoden 2023 Nuorisobarometrin kansikuvan tekijäksi!

31.10.2023

Valtion nuorisoneuvosto etsii kansikuvan tekijää vuoden 2023 Nuorisobarometrille, joka julkaistaan keväällä 2024 yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa.

Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometrin 2023 teemana on katsomukset ja hengellisyys.

Toimitamme valituille kansikuvatekijöille tutkimuskysymykset, jotta kannesta käy ilmi julkaisun teema. Aikaisempiin kansikuviin pääsee tutustumaan täällä.

Erityisesti toivomme nuorten, työuransa alussa olevien henkilöiden näyttävän kykynsä. Sinun ei tarvitse olla vielä alan pitkäaikainen ammattilainen. Kansikuvan tekijälle ei ole asetettu pätevyys- tai kokemusvaatimuksia.

Pääset tutustumaan edellisiin julkaisuihin ja kansiin internet-sivuillamme kohdassa Julkaisut.

Ohjeet:

– kansikuva voi olla sarjakuva, valokuva, digitaalinen piirros, maalattu tai graafinen sommitelma

– kuvassa voidaan yhdistää erilaisia tekniikoita

– kansikuvan tulee olla värillinen

– kansikuvan alustavat mitat: leveys 175 mm, korkeus 182 mm.

Kuvan tekniset tiedot:

– värikuva: resoluutio 300 dpi, värisyys CMYK

– piirroskuvat: resoluutio 600-1200 dpi, värisyys BITMAP

– toimitettava tiedostomuoto: jpeg ja pdf

Sopimus:

Kansikuvan tekijän kanssa allekirjoitetaan sopimus, jossa tekijä luovuttaa kansikuvan painokelpoisen kuvatiedoston valtion nuorisoneuvostolle. Lisäksi sopimuksessa sovitaan kansikuvaan liittyvistä tekijän-, omistus- ja käyttöoikeuksista. Kansikuvan tekijä voi käyttää kansikuvaa referenssinä. Kansikuvan tekijälle maksetaan 500 euron veronalainen palkkio.

Toimi näin:

Jos koet, että olet etsimämme kuvataiteesta, valokuvaamisesta tai piirtämisestä kiinnostunut taiteilija, ota meihin yhteyttä. Lähetä osaamistasi ja tyyliäsi kuvaavia työnäytteitä tai linkki portfolioon yhteystietojesi sekä lyhyen esittelyn kera erityisasiantuntija Armi Itätalolle (yhteystiedot alla) viimeistään 30.11.2023. Työnäytteen ei tarvitse olla valmis kansikuvaehdotus. Kirjoita viestikenttään otsikoksi ”Kansikuva”. Huomioithan, että sähköpostin maksimikoko on 10 Mt.

Alustava aikataulu:

Valmiin ja tarkistetun Nuorisobarometrin kansikuvan toimitus viimeistään 29.02.2024. Tekijä saa tarkemmat ohjeet aikataulusta ja esim. kansikuvan koosta myöhemmin.

Lisätietoja:

Valtion nuorisoneuvoston erityisasiantuntija Armi Itätalo, p. 029 533 0050, etunimi.sukunimi@gov.fi