Skip to content

Kutsu: Mitä kuuluu ulkomaalaistaustaisille nuorille Suomessa? – Tutkimuskatsauksen esittelyä

20.09.2023

Tervetuloa torstaina 5.10.2023 klo 11-12 kuulemaan valtion nuorisoneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemän tutkimuskatsauksen Ulkomaalaistaustaisten nuorten hyvinvointi tutkimusten ja tilastojen valossaesittelyä. Ulkomaalaistaustaisille nuorille voi kasaantua monenlaisia hyvinvoinnin haasteita ja näitä on katsauksessa tuotu esiin esimerkiksi koulutuksen, syrjintäkokemusten ja mielen hyvinvoinnin osalta.

Tutkimuskatsauksen tekijät THL:n projektipäällikkö Mona Eid ja THL:n tutkimuspäällikkö Anu Castaneda esittelevät tuloksia ja kuulemme tuoretta tietoa siitä, miten ulkomaalaistaustaiset 12-29-vuotiaat nuoret Suomessa voivat. Tutkimuspäällikkö, psykologian dosentti Anu Castaneda johtaa maahanmuuttoon ja kulttuuriseen moninaisuuteen liittyvää työtä. Erityisesti hän on tutkinut mielenterveyttä ja väestösuhteita. Opettajataustainen Mona Eid on toiminut projektipäällikkönä antirasismin verkkokurssin kehittämistyössä ja on kiinnostunut sosiaalisista identiteeteistä sekä rasismin ja syrjinnän vaikutuksista hyvinvointiin.

Lisäksi kuulemme kommenttipuheenvuorot Antti Kivijärveltä (Nuorisotutkimusseura) sekä Vanessa Grantilta (Yeesi ry/Muudi-hanke). Antti Kivijärvi työskentelee Nuorisotutkimusseurassa erikoistutkijana ja hänen tutkimuksensa ovat käsitelleet etnisyyden, sukupuolen, muuttoliikkeen, rasismin, vapaa-ajan ja nuorten palvelujen teemoja. Vanessa Grant työskentelee puolestaan asiantuntijana Yeesi ry:n Muudi-hankkeessa, jossa tavoitteena on edistää rasismia kokevien nuorten mielenterveyttä.

Tilaisuus järjestetään etäyhteyksin Teamsin välityksellä. Tilaisuutta voi seurata tämän linkin kautta. Tulethan linjoille ajoissa!

Tätä kutsua voit välittää halutessasi oman organisaatiosi sisällä kollegoillesi.

Lisätietoja tapahtumasta allekirjoittaneilta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Jenni Palomäki

pääsihteeri, valtion nuorisoneuvosto

opetus- ja kulttuuriministeriö

p. 029 533 0277, 050 343 4423

jenni.palomaki@gov.fi

 

Armi Itätalo

erityisasiantuntija, valtion nuorisoneuvosto

opetus- ja kulttuuriministeriö

p.029 533 0050, 050 494 1705

armi.itatalo@gov.fi