Skip to content

Nuoret toivovat, että tulevaisuuden kunta on avoin, keskusteleva ja mahdollistaa tasavertaisen osallistumisen

14.06.2016

Tietoanuorista.fi -sivustolla on julkaistu blogikirjoitus, jonka ovat kirjoittaneet Turun ja Nokian nuorisovaltuustoissa toimivat Maija Maunu ja Matias Välimäki. Maija ja Matias kertovat tekstissään, minkälaisia kehittämisajatuksia ja näkökulmia nuoret nostivat esiin Huippis2016 -tapahtumassa, kun keskustelun aiheena oli Luova kunta.

Nuoret hahmottelivat kuntaa, jossa virkamiesten ja kuntalaisten välillä on entistä enemmän avointa keskustelua. Kunnissa voisi toimia myös puhelinsovellus, jonka avulla kokouksiin olisi mahdollisuus osallistua kotoa käsin.

Luova kunta -työryhmässä asioita pohtineet nuoret esittivät odotuksiaan erityisesti kuntien nuorisotyön ja koulujen suuntaan: ”Nuorisotoimelta, kouluilta ja erityisesti yhteiskuntaopin kurssien opettajilta toivotaan aktiivisuutta ja intoa järjestää tutustumista kunnan hallintorakenteisiin ja päätöksentekomenetelmiin, jotta nuoret saisivat kuvan siitä, mitä kaupungintalon sisällä oikeasti tapahtuu. Nuorista ei kasvateta aktiivisia kuntalaisia vain kirjoja pänttäämällä, vaan aktiivisuuteen ja oikeaan toimintaan on näytettävä mallia nuoresta lähtien.”

Lue koko Blogiteksti.