Skip to content

Nuorten turvapaikanhakijoiden elämää vastaanottovaiheessa -sarjan Näkökulmat julkaistu yhtenäisinä koosteina suomeksi ja englanniksi

12.01.2018

Nuorisotutkimusverkosto on julkaissut Nuorten turvapaikanhakijoiden elämää vastaanottovaiheessa -kirjoitussarjasta kokonaisuuden, jossa tuodaan esiin Suomesta turvapaikkaa hakeneiden nuorten ja heidän parissaan toimivien kokemuksia heidän ensimmäisistä kuukausistaan Suomessa. Kirjoitussarja on julkaistu koosteena sekä suomeksi että englanniksi. Myös Valtion nuorisoneuvosto (tuolloin vielä Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta) oli mukana kirjoitussarjan luomisessa.

Kirjoitussarjan taustalla oli Nuorisotutkimusverkoston, Pelastakaa Lapset ry:n ja Valtion nuorisoneuvoston tutkimus- ja vapaaehtoishanke, jonka puitteissa ryhmä tutkijoita osallistui pääkaupunkiseudulla sijaitsevan nuorten asumisyksikön toimintoihin vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla. Kirjoitussarja nousi tarpeesta käsitellä globaaleja muuttoliikkeitä nuorisotutkimuksellisesta näkökulmasta varsinkin Euroopan pakolaiskriisin aikana.

Julkaisu on luettavissa täällä.

Nuorisotutkimusseuran tiedote.