Skip to content

Oletko sinä seuraavan Nuorisobarometrin kansikuvan piirtäjä?

15.10.2018

Valtion nuorisoneuvosto etsii nuorta kansikuvapiirtäjää maaliskuussa 2019 julkaistavalle Nuorisobarometrille, jonka teema on valta ja vaikuttaminen Euroopassa.

Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa suomalaisten nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometrissa tartutaan aina ajankohtaisiin aiheisiin, toistaen kuitenkin säännöllisesti tiettyjä tutkimuskysymyksiä. Nuorisobarometrissa tarkastellaan näin ollen myös pidemmän aikavälin asennemuutoksia. Nuorisobarometri julkaistaan yhteistyössä valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran kanssa.

Toimitamme valitulle kansikuvatekijälle barometrissä esitetyt kysymykset, jotta Nuorisobarometrin kannesta käy ilmi teema. Aikaisempiin kansikuviin pääsee tutustumaan http://tietoanuorista.fi/nuorisobarometri/.

Tekniset ohjeet

Kansikuva voi olla:
– sarjakuva, valokuva, piirretty, maalattu ja graafinen sommitelma
– kuvassa voidaan yhdistää erilaisia tekniikoita
– kansikuvan tulee olla värillinen

Kuvan tekniset tiedot:
– värikuva: resoluutio 300 dpi, värisyys CMYK
– piirroskuvat: resoluutio 600-1200 dpi, värisyys BITMAP
– toimitettavat tiedostomuoto: jpeg ja pdf

Sopimukset

Kansikuvan tekijän kanssa allekirjoitetaan sopimus, jossa tekijä luovuttaa kansikuvan painokelpoisen kuvatiedoston valtion nuorisoneuvostolle. Lisäksi sopimuksessa sovitaan kansikuvaan liittyvistä tekijän-, omistus- ja käyttöoikeuksista. Kansikuvan tekijälle maksetaan palkkio verokorttia vastaan.

Toimi näin:

Jos koet, että olet etsimämme alle 29-vuotias nuori, kuvataiteesta/valokuvaamisesta/piirtämisestä kiinnostunut taiteilija, ota meihin yhteyttä. Lähetä työnäytteesi yhteystietojesi kerta osoitteeseen nuora@minedu.fi 16.11.2018 mennessä. Viestikenttään otsikoksi ”Kansikuva”. Huomioithan, että sähköpostin maksimikoko on 10 Mt. Työnäytteen ei tarvitse olla valmis kansikuvaehdotus, mutta haluamme näytteen osaamisestasi ja tyylistäsi.

Aikataulu:

Nuorisobarometrin valmiin ja tarkistetun kansikuvan toimitus 6.1.2019 mennessä.

Lisätietoja: valtion nuorisoneuvoston pääsihteeri Herttaliisa Tuure, p. 02953 30356, etunimi.sukunimi@minedu.fi