Skip to content

Valtion nuorisoneuvosto osaamisen ja koulutuksen ministeriryhmälle: nuoret tarvitsevat opintopolut, jotka seuraavat oppijaa

08.06.2018

Valtion nuorisoneuvosto toivoo kirjeessään osaamisen ja koulutuksen ministeriryhmältä, että ministeriryhmä kiinnittäisi huomiota koulutuspolitiikassa erityisesti nuorten opintopolkujen kehittämiseen. Tuoreen Nuorisobarometrin mukaan suomalaisten nuorten koulutususko on vahva, mutta koulutuksen tasa-arvon turvaamisessa on parantamisen varaa. Valtion nuorisoneuvoston mukaan on tärkeää kiinnittää huomiota opintokyvyn turvaamiseen ja erityistä tukea tarvitsevien tukeen. Lisäksi valtion nuorisoneuvoston mielestä on tärkeää kiinnittää huomiota nuorten osallisuuden edistämiseen koulutuksessa sekä koulun ulkopuoliseen oppimiseen.

Osaamisen ja koulutuksen ministeriryhmään kuuluvat opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, elinkeinoministeri Mika Lintilä, työministeri Jari Lindström, eurooppa-, ja kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Kirje on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.