Skip to content

Sinustako kansikuvan tekijä?

02.10.2020

Sinustako kansikuvan tekijä?

Valtion nuorisoneuvosto etsii kansikuvapiirtäjää Nuorisobarometri 2020:lle sekä Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus 2020:lle. Kumpikin julkaistaan keväällä 2021 yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa.

Erityisesti toivomme nuorten, työuransa alussa olevien, henkilöiden näyttävän kykynsä. Sinun ei tarvitse olla vielä alan pitkäaikainen ammattilainen.

Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa suomalaisten nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometri 2020 teemana ovat nuorten palvelut. Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus käsittelee 7-29-vuotiaiden vapaa-aikaa. Vuoden 2020 vapaa-aikatutkimus keskittyy mediaan, musiikkiin ja harrastamiseen.

Toimitamme valituille kansikuvatekijöille tutkimuskysymykset, jotta kannesta käy ilmi julkaisun teema.

Aikaisempiin kansikuviin pääsee tutustumaan täällä ja vapaa-aikatutkimuksiin täällä.

Tekniset ohjeet
Kansikuva
– voi olla sarjakuva, valokuva, piirretty, maalattu ja graafinen sommitelma
– kuvassa voidaan yhdistää erilaisia tekniikoita
– kansikuvan tulee olla värillinen
Kuvan tekniset tiedot:
– värikuva: resoluutio 300 dpi, värisyys CMYK
– piirroskuvat: resoluutio 600-1200 dpi, värisyys BITMAP
– toimitettavat tiedostomuoto: jpeg ja pdf

Sopimukset
Kansikuvan tekijän kanssa allekirjoitetaan sopimus, jossa tekijä luovuttaa kansikuvan painokelpoisen kuvatiedoston valtion nuorisoneuvostolle. Lisäksi sopimuksessa sovitaan kansikuvaan liittyvistä tekijän-, omistus- ja käyttöoikeuksista. Kansikuvan tekijä voi käyttää kansikuvaa referenssinä. Kummankin kansikuvan tekijälle maksetaan 500 euron palkkio verokorttia vastaan.

Toimi näin:
Jos koet, että olet etsimämme kuvataiteesta/valokuvaamisesta/piirtämisestä kiinnostunut taiteilija, ota meihin yhteyttä. Sinun ei tarvitse olla pitkäaikainen alan ammattilainen – lähetä työnäytteesi yhteystietojesi kera suunnittelija Anssi Pirttijärvelle (yhteystiedot alla) viimeistään 13.11.2020. Viestikenttään otsikoksi ”Kansikuva”. Kerro, kumman julkaisun kansikuvan tekemisestä olet kiinnostunut – voit toki ilmaista kiinnostuksesi kummankin tekemiseen. Työnäytteen ei tarvitse olla valmis kansikuvaehdotus, mutta haluamme näytteen osaamisestasi ja tyylistäsi. Huomioithan, että sähköpostin maksimikoko on 10 Mt.

Aikataulu:
Valmiin ja tarkistetun Nuorisobarometrin kansikuvan toimitus viimeistään 8.1.2021. Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen osalta kansikuva tulee toimittaa viimeistään 8.2.2021.

Lisätietoja: valtion nuorisoneuvoston suunnittelija Anssi Pirttijärvi, p. 02953 30029, etunimi.sukunimi@minedu.fi