Skip to content

Sinustako Nuorisobarometrin kansikuvan tekijä?

14.10.2021

Valtion nuorisoneuvosto etsii kansikuvapiirtäjää Nuorisobarometriin 2021, joka julkaistaan keväällä 2022 yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa. Vuosittain julkaistava Nuorisobarometri mittaa nuorten arvoja ja asenteita. Nuorisobarometrin 2021 teemana ovat kestävä kehitys ja ilmasto. Toimitamme valitulle kansikuvatekijälle tutkimuskysymykset, jotta kannesta käy ilmi julkaisun teema. Aikaisempiin kansikuviin pääsee tutustumaan täällä.

Erityisesti toivomme nuorten, työuransa alussa olevien henkilöiden näyttävän kykynsä. Sinun ei tarvitse olla vielä alan pitkäaikainen ammattilainen. Kansikuvan tekijälle ei ole asetettu pätevyys- tai kokemusvaatimuksia.

Ohjeet:
kansikuva voi olla sarjakuva, valokuva, piirretty, maalattu ja graafinen sommitelma
– kuvassa voidaan yhdistää erilaisia tekniikoita
– kansikuvan tulee olla värillinen
– kansikuvan mitat: leveys 175 mm, korkeus 182 mm.

Kuvan tekniset tiedot:
– värikuva: resoluutio 300 dpi, värisyys CMYK
– piirroskuvat: resoluutio 600-1200 dpi, värisyys BITMAP
– toimitettava tiedostomuoto: jpeg ja pdf

Sopimus:
Kansikuvan tekijän kanssa allekirjoitetaan sopimus, jossa tekijä luovuttaa kansikuvan painokelpoisen kuvatiedoston valtion nuorisoneuvostolle. Lisäksi sopimuksessa sovitaan kansikuvaan liittyvistä tekijän-, omistus- ja käyttöoikeuksista. Kansikuvan tekijä voi käyttää kansikuvaa referenssinä. Kansikuvan tekijälle maksetaan 500 euron palkkio verokorttia vastaan.

Toimi näin:
Jos koet, että olet etsimämme kuvataiteesta, valokuvaamisesta tai piirtämisestä kiinnostunut taiteilija, ota meihin yhteyttä. Lähetä osaamistasi ja tyyliäsi kuvaava työnäyte yhteystietojesi kera suunnittelija Anssi Pirttijärvelle (yhteystiedot alla) viimeistään 8.11.2021. Työnäytteen ei tarvitse olla valmis kansikuvaehdotus. Kirjoita viestikenttään otsikoksi ”Kansikuva”. Huomioithan, että sähköpostin maksimikoko on 10 Mt.

Aikataulu:
Valmiin ja tarkistetun Nuorisobarometrin kansikuvan toimitus viimeistään 8.1.2022.

Lisätietoja: valtion nuorisoneuvoston suunnittelija Anssi Pirttijärvi, p. 02953 30029, etunimi.sukunimi@gov.fi